Селекционерът на Италия Чезаре Прандели призна след загубата с 0:4 от Испания на финала на Евро 2012, че момчетата му са били изморени, но поздрави футболистите си за цялостното им представяне на турнира.

"Много жестока загуба, но вие можехте още от първите минути да видите, че испанците бяха много по-свежи. Ние използвахме много сили през тази седмица и нямахме време за възстановяване. Трябваше по някакъв начин да ограничим испанците, защото имахме проблеми с физиката. Тук няма значение психологическата настройка, просто физически те бяха на друго ниво. Така че след като резултатът стана 0:2, нямахме шансове. Но като цяло ние направихме потресаващ турнир и аз благодарих на момчетата за старанието им на Евро 2012", коментира Прандели, цитиран от БТА.

Чезаре Прандели каза след финала на Евро 2012, че иска да продължи свята работа като селекционер на "Скуадра адзура": "Аз никога не съм имал проблеми с федерацията и тази работа трябва да продължи. Виждаме, че този отбор израства и ние искаме да продължим".

Прандели добави, че в много скоро време ще има среща с президента на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете.