Вратарят Петер Чех може да играе за Чехия със специална маска на лицето в първия мач от баражите за класиране на Евро 2012 срещу Черна гора. Футболистът на Челси обаче все още не е сигурен, че ще бъде готов за важния мач.

"Ако мачът беше днес, аз нямаше да бъда готов. Маската ще ме защити само от усложнения на травмата. Не знам дали ще бъда готов на 100 процента, а в плейофите трябва да даваш именно толкова от себе си", заяви Чех, който счупи носа си в мач от английското първенство срещу Блекбърн. Старши треньорът Михал Билек, който няма да разчита само на Томаш Хюбшман, добави: "Надявам се Чех да бъде готов. Неговото присъствие на терена е много важно за нас, защото той е един от най-добрите вратари в света".

Ако Чех не играе, Билек ще заложи на стража на Хамбургер ШФ - Ярослав Дробни. Отборът на Черна гора, който се е прицелил в участие на първи голям турнир след отделянето си от Сърбия през 2006 година, също има проблеми с контузени играчи. Защитникът Марко Баша все още не е възстановен напълно от травма, а със сигурност от мача отпада халфът на Олимпиакос - Петър Гърбич. Неговото място ще заеме 31-годишният Бранко Бошкович, който играе за американския ДС Юнайтед. "Ако неутрализираме Росицки, ще имаме добри шансове за победа. Чехите са добре организиран отбор и голяма част от футболистите му играят зад топката", заяви селекционерът Бранко Бърнович.