За първи път тази година по време на UEFA EURO 2012 българче ще изведе на терена някоя от футболните звезди, чиито отбор се класира на четвъртфиналите. Твърде е възможно нашенчето да води ръка за ръка някои от най-големите звезди на Европейското от рода на Кристиано Роналдо или Томас Мюлер.

Като официален спонсор на UEFA EURO 2012 Макдоналдс има изключителното право да избере деца от Европа, които пред очите на милиони фенове официално да придружат на футболното игрище най-известните футболисти по време на първенството. Знаете за практиката в името на спорта деца да ескортират футболистите от съблекалните през тунела до центъра на игрището.

Дете на възраст между 6 и 10 години ще има уникалния шанс да се докосне до футболните звезди на първия четвъртфинален мач от програмата на Европейското на 21 юни 2012 година във Варшава.

Мачът ще бъде между победителя в група А и подгласника в група Б. Имайки предвид кои са фаворитите в тези две групи, има наистина голяма вероятност нашето дете да изведе на терена с звезда от ранга на Кристиано Роналдо или Томас Мюлер, а зощо не и Петер Чех.

Конкурсът, с който ще се избере детето стартира на 3 април 2012 г. и участието в него става само в интернет с регистрация на сайта www.mcdonalds.bg/chetvarfinal. Крайният срок за участие е 27 април 2012 г. Кандидатурите на първите 20 деца, които съберат най-много гласове в сайта на конкурса до 27 април, ще бъдат разгледани от компетентно жури. То ще има задачата да избере 5 полуфиналиста, които ще преминат във втория етап на конкурса.

Да изберат детето с най-силен спортен дух и желание за победа са поканени изтъкнатите български спортисти Христо Стоичков, Мария Гроздева, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, телевизионен и радиоводещ Ники Кънчев и управляващия директор на Макдоналдс в България Иван Лисиков.

пециален екип ще посети петимата полуфиналисти и ще заснеме кратки видео материали от спортното им ежедневие. Избраното дете ще изживее незабравими мигове, ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, един от родителите му ще го наблюдава и подкрепя на живо от трибуните, а всички ние в България – пред телевизионните екрани.