Сайт за извънбрачни връзки във Великобритания е регистрирал нарастване със 77% на жените, търсещи секс по време на Европейското първенство по футбол.

IllicitEncounters.com, който има над 680 000 членове, съобщава, че е установил повишаване на женската активност веднага след началото на турнира. А във вторник вечер, когато Англия игра срещу Украйна за място на четвъртфиналите, интересът на жените към сайта се е повишил с 82%.

Подобно увеличение е регистрирано и по време на мачовете на Англия срещу Франция и Швеция. Женската активност на сайта нараснала по време на трите мача наред с увеличаването на телевизионната аудитория.

"Данните показват, че мачът между Англия и Швеция е имал по-голяма зрителска аудитория от който и да е друг мач, излъчен по време на Евро 2008 г. Броят на интересуващите се от футбол хора явно нараства, но същото може да се каже и за жените, които се чувстват отритнати, заради манията на съпрузите им към играта", казва говорителката на сайта Роузи Фрийман-Джоунс, цитирана от БГНЕС. Активността на сайта се очаква да нарасне още в хода на турнира и да достигне връхна точка по време на четвъртфинала на 24 юни.

"Може би тези данни ще послужат като сигнал за събуждане на британските мъже - ако не обърнете внимание на тези жени, те ще си тръгнат и ще намерят някой, който ще го направи. За предпочитане е това да е човек, който танцува салса или се занимава с градинарство", допълва говорителката.