Бразилия се наложи с лекота над финалиста на Евро 2012 Дания в контрола, която бе част от подготовката на „червения динамит“ за предстоящите финали на Стария континент. „Селесао“ победи с 3:1, а нападателят на Порто Хълк реализира два от головете в мача.

Още през първото полувреме възпитаниците на Мано Менезеш поведоха в резултата с 3:0, като освен Хълк, Ники Зимлинг си реализира автогол. През втората част футболистите на Дания показаха далеч по-добра игра, но успяха единствено да намалят резултата чрез Никлас Бендтнер.

Символичните гости от Бразилия започнаха двубоя с доста подмладен състав, но въпреки това успяха да излязат напред в резултата още в осмата минута. Голяма част от футболистите, които взеха участие днес най-вероятно ще бъдат част от олимпийската селекция на „селесао“ за игрите в Лондон тази година.

Резултатът бе открит от Хълк, който хвана неподготвен стража на датчаните Томас Сьоренсен и не срещна трудности да се разпише от удобна позиция. Само пет минути по-късно, полузащитникът Зимлинг действа доста разконцентрирано след центриране на Оскар и заби коженото кълбо в собствената си мрежа. До почивката Бразилия реализира още едно попадение чрез звездата на Порто Хълк в 40-ата минута.

През втората част футболистите на Дания упражниха натиск, който доведе до желания резултат. След чудесен пробив на Зимлинг, който преодоля двама бранители на Бразилия, топката се озова в Бендтнер, който от близко разстояние оформи крайното 3:1 в полза на „селесао“.

Следващата контрола на Дания е следващата събота, пред родна публика, когато се изправя срещу Австралия в последен мач преди Евро 2012.