Президентът на черногорския футболен съюз Деян Савичевич днес официално назначи Бранко Бърнович за селекционер на националния отбор на Черна гора на мястото на освободения неотдавна хърватин Златко Кранчар.

Бранко Бърнович, бивш футболист на Будучност, Партизан и Еспаньол, каза, че вярва в класирането на "Храбрите соколи" на финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна.

"Вярвам в нашето класиране на европейското първенство, каза новият селекционер Бранко Бърнович Ако не вярвам, не бих приел този пост, който за мен е голяма чест. Всички бихме искали да имаме пет точки повече и Кранчар да не беше сменен. Приятно ми бе, че работих със Зоран Филипович и Златко Кранчар /предишните  двама селекционери - бел. на пр./, от тях научих много и ще го използвам в бъдещата си работа. Вярвам в себе си и в играчите. Мисля, че нашите играчи имат качества и се надявам, че ще имаме успехи".

Бранко Бърнович ще дебютира като селекционер на националния отбор на Черна гора на 7 октомври в Подгорица в квалификационния мач за Евро 2012 с Англия.