Селекционерът на Украйна Олег Блохин се изказа твърде критично по адрес на своите футболисти часове преди първия им мач на домашното Европейско първенство срещу Швеция.

Бившият нападател пое отбора преди малко повече от година и сега съжалява, че не е разполагал с достатъчно време да подготви играчите си.

„Трябваше ми още малко време“, каза 59-годишният треньор. Той отбеляза, че докато останалите нападатели в Европа са вкарали много голове в своите първенства, водещият реализатор в местния шампионат Евген Селезньов е отбелязал само 14 попадения. „Извинявайте, но това е твърде ниска цифра за нашето първентсво. Ако един нападател не може да създаде ситуация, при която да вкара, то за мен той не е никакъв нападател. За нас е трудно дори да открием нападател, който играе редовно в своя клуб.“

„Освен това имаме проблеми в защита – от централните бранители до бековете. Образно казано, те дори не се борят правилно за топката“, продължи Блохин.

„Мисля, че е добре да ни смятат за аутсайдери. Така ще има по-малко напрежение върху тима. Първата ни задача е да излезем от групата. За после – ще видим. За пример имаме тимът на Гърция от 2004 г.: невинаги най-силният тим става шампион“, завърши Блохин.