Националният селекционер на Хърватия Славен Билич категорично отрече възможността резултатът на мача между Испания и Хърватия да бъде манипулиран. Наставникът заяви, че всички в неговия отбор са хора на честта и не биха допуснали подобно нещо.

„Мога да кажа само едно нещо, ние сме спортисти, имаме чест и сме нормални хора. Не искаме да манипулираме резултати и да уговаряме мачове. Нека Италия и останалите участници на Евро 2012 да са спокойни. Не искам да мисля за тези неща, отборът на Испания може да потвърди думите ми. Трябва да имаме чест, ако се стигне до резултат 2:2 това ще напълно случайно, а не плод на предварителна уговорка“, обясни подробно наставникът.

„Испания е най-добрият отбор. Доказа го последните няколко години. Те спечелиха Европейското първенство през 2008, а две години по-късно триумфираха на финала на Мондиала. Видяхме в първия мач на „Ла Фурия“ на континенталния шампионат, че Италия бяха заложили на тактика, която успя да им противодейства. Ако и ние се заложим на подобна игра, няма да ни бъде трудно“, заяви по повод на предстоящия си съперник Испания Билич.

„Ние се представяме по-добре, когато играем срещу силни отбори, а сега ще се изправим срещу най-силния отбор в света“, каза още треньорът.

За финал Билич коментира едно от най-неприятните явления в световния футбол, расизма: „Коментирали сме го с играчите. Това е голям проблем с привържениците. Разочарован съм като спортист, като човек, като баща...На нас не ни харесва този тип поведения. В Хърватия няма никаква липса на толерантност, това, коeто се случва е, че има малко по-крайни фенове.“