Армения победи у дома Словакия с 3:1 в мач от група В на квалификациите за европейското първенство по футбол през 2012 година. Головете отбелязаха Юра Мовсисян (23’), Геворг Газарян (48’)и Хенрик Мкитарян (89’) за Армения и Владимир Вайс (37’) за Словакия.

Победата на арменците е първата, но далеч не последна изненада, която арменците могат да поднесат, сподели Андрей Канчелскис, бивш руски национал и нападател на Манчестер Юнайтед.

"Мнозина подценяват националния отбор на Армения, но всеки отбор трябва да е нащрек при срещите си с него", заяви бившият нападател.

За Словакия 81 минути записа бившият играч на ЦСКА Радослав Забавник.

Словакия и Ирландия оглавяват временно класиране с по две победи и по 6 точки.

В другия мач от същия поток Македония се наложи като гост с 2:0 над Андора. В 42-та минута на мача Илчо Наумоски отбеляза с глава за 1:0. През второто полувреме Ванче Шиков оформи крайното 2:0. Бившият футболист на ЦСКА Игор Митрески игра цял мач за Македония. Дарко Тасевски пък не попадна в състава заради травма.

В последния мач от потока тази вечер Ирландия посреща Русия. „Сборная” заема временното трето място, преди изиграването на този двубой, а при победа ще се изравни по точки с Ирландия и Словакия.