Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти разкритикува тактиката на Чезаре Прандели от второто полувреме на срещата с Хърватия.

Мачът приключи при резултат 1:1, който поставя под сериозно съмнение класирането на „скуадра адзура“ на 1/4-финалите. За втори път от началото на турнира италианците допускат изравняване на резултата, след като първи успяват да отбележат гол.

„През първото полувреме те играха много солидно“, отбеляза Анчелоти. „През втрото обаче та напълно промениха философията си. Заиграха твърде дефанзивно и се опитваха да пазят преднината си. Според мен това не беше добра идея, защото след това те вече се нуждаеха от гол, а на терена нямаше голмайстор. Марио Балотели и Антонио Касано не вкарват достатъчно.“

„Испания все още е големият фаворит, те са най-добре балансираният тим. Германия също е доста силен отбор. Смятам, че Франция ще се класира на четвъртфиналите.“

„Полският нападател Роберт Левандовски е много добър, много е бърз. Той направи наистина отличен сезон с Борусия Дортмунд, но понякога е трудно да пренесеш това на европейското първенство. Също така много ми допада хърватина Марио Манджукич, който е много здрав физически и ужасно ефективен при играта с глава“, завърши Анчелоти.