Серхио Рамос излезе с емоционално съобщение към феновете, в което споделя, че го боли, тъй като не е имал шанса да помогне повече на Реал Мадрид през този сезон, и че няма да играе на еврофиналите това лято. Централният защитник на "кралския клуб" смята, че най-разумното решение е да използва следващите 2-3 месеца, за да си почине и да се възстанови на 100% от контузиите, които го сполетяха в изминалата вече кампания.

"След тежки няколко месеца и странен сезон като никой друг в кариерата ми, идва Европейското.

Трудих се и работих всеки ден, физически и душевно, за да бъда на 100% подготвен за Реал Мадрид и националния отбор, но нещата невинаги се получават така, както желаем.

Боли ме, че нямах възможност да помогна повече на тима си и да играя за Испания, но в случая най-доброто нещо е да си почина, да се възстановя напълно и да се завърна следващата година. Страдам, че няма да мога да представлявам страната си, но трябва да съм откровен и смирен.

Пожелавам на всичките ми съотборници късмет и се надявам, че ще имаме чудесно Европейско. Ще съм още един фен, стискайки палци от вкъщи.", написа световният шампион в социалните мрежи.