Отборът на Швеция победи с 2:0 като гост Румъния и стана втория тим, който се класира за Евро 2020 от група F след Испания. В 18-ата минута Маркус Берг откри резултата, а Робин Куайсон направи аванса на скандинавците двоен. Така Швеция стана поредният отбор, който се класира за Евро 2020. 

Клаудиу Кешеру беше титуляр за румънците и остана на терена до 57-ата минута, когато бе заменен от Флоринел Коман. Нападателят на Лудогорец играеше рядко с топката, но успя да отправи два удара към вратата на гостите.

Швеция бе по-добрият отбор още от самото начало. В 18-ата минута Емил Форшберг проби за пореден път и центрира към Берг, който с глава не остави шансове на Чиприан Татарушану.

Попадението стъписа румънците и те допуснаха няколко грешки в отбрана, които като по чудо не доведоха до нов гол във вратата им. Такъв обаче падна в 34-ата минута. Този път Берг влезе в ролята на асистент, а Робин Куайсон вкара петия си гол в квалификациите.

В края на полувремето Кешеру шутира покрай вратата, притиснат от Виктор Линдельоф. 

Въпреки желанието си, домакините с нищо не затрудняваха пведската защита. Скандинавците изцяло контролираха мача, а румънците се обезверяваха с всяка изминала минута.

В 71-ата минута Албин Екдал се озова непокрит в наказателното поле и стреля силно, но топката се отби от напречната греда.

В 81-ата минута срещата беше спряна за кратко заради расистки обиди от страна на феновете на домакините по адрес на Александър Исак.

Getty Images
28 снимки

В другия двубой от група F Испания размаза Малта с 7:0. Алваро Мората откри резултата в 24-ата минута, а в края на първата част Санти Касорла удвои аванса на иберийците. След това "Ла Фурия" се развихри и за 9 минути отбеляза 4 попадения. Поу Торес направи резултата 3:0 минута след като влезе на терена. Минута по-късно Пабло Сарабия вкара за 4:0, а Дани Олмо направи победатата на иберийците разгромна. Жерар Морен вкара шестото попадение за испанците, а Хесус Навас оформи крайното 7:0.