Белгия постигна класическа победа по пътя си към UEFA EURO 2020 в група Н, побеждавайки Казахстан с 3:0 в трети мач за двата отбора от квалификациите. Трите точки изпратиха „червените дяволи” на първото място в групата, като вече имат девет точки, докато казахстанците останаха с три пункта.

Селекцията на Роберто Мартинес откри резултата на „Крал Бедуин” в Брюксел в 11-ата минута, когато Дрийс Мертенс получи подаване от Еден Азар и с удар от дузпата направи 1:0 след рикошет в крака на казахстански бранител. Три по-късно Дрийс Мертенс „върна жеста” за Кастан, който от същата позиция, но този път с глава реализира втори гол.

Пет минути след старта на второто полувреме Дрийс Мертенс стреля фино по диагонала, но топката се отби в десния страничен стълб на казахсстанската врата. За съжаление на гостите тя се върна в Ромелу Лукаку, който отблизо и на празна врата нямаше как да сбърка – 3:0. Така белгийците ще заминат за гостуването си на 11-и юни на Шотландия с усмивки, а Казахстан посреща Сан Марино в същия ден.

5 снимки

В другия мач от групата Шотландия стигна до инфарктна победа при домакинството си на Кипър. Капитанът за британците Андрю Робъртсън откри резултата на „Хемпдън Парк” в Глазгоу със страхотен гол в 61-ата минута, а три преди края на редовното време Кусулос направи така, че кипърците можеха да си тръгна с точка от Шотландия. Не така смяташе Оливър Бърк, който в 89-ата минута отново даде аванс за тима на Стив Кларк.

По този начин Шотландия застана на третото място във временното класиране от групата и е с актив от шест точки, колкото има и вторият Русия. Кипър остана четвърти с три точки.

16 снимки

В ранния мач от групата Русия разнищи напълно аутсайдера Сан Марино, побеждавайки го с 9:0 на „Модровия Арена” в Саранск. Защитникът на Сан Марино Мишел Цеволи намери за добре да си отбележи два автогола (25’ и 41’), а Артьом Дзюба закова четири гола за Сборная (31’, 73’, 76’, 88’). Фьодър Смолов реализира два гола – 77, 83, а Филип Кудряшов отбеляза още един (36’).