С какво се занимават днешните девойки? Някои ще си кажат – е как с какво, сигурно мислят по цял ден за рокли и обувки, но ще грешат. Днешните момичета-тийнейджърки може и да мислят за рокли, но освен това правят всичко онова, което правят и връстниците им момчета. Да, в това число дори играят футбол! И не просто играят, ами участват на съвсем сериозно и истинско футболно първенство, което се провежда... в България.

Няма шега – от 5 до 19 май страната ни е домакин на Европейското първенство по футбол за жени/девойки под 17-годишна възраст, като събитието ще се проведе в Добрич, Балчик, Каварна и курорта Албена.

Тъй като вярва в силата на жените и тяхната огромна роля за обществото, официалният и горд спонсор на UEFA женски футбол - Visa ще отбележи първенството у нас със специално спортно събитие в събота, 11 май, в столичния Ring Mall.

Там, от 11 часа на 11 май (11 е едно чудесно число), ще стартира  състезание за всички посетители, които се престрашат да тестват спортните си умения – целта ще е да отбележат най-много попадения във футболна врата на специално определени за това места.

В надпреварата могат да взимат участие по един или двама души в отбор, които да играят всеки за себе си или срещу отбор от други двама души. За радост на футболните фенове, ще има и награди от Visa – футболни топки и фланелки, както и други изненади.

Със своето спонсорство на женския футбол Visa изразява огромната си подкрепа към ролята на дамите и момичетата в съвременното общество. Visa ще подкрепи и маркетинговата платформа на UEFA – Together #WePlayStrong, чиято цел е да накара повече момичета и жени да играят футбол. Целта е да промени образа на женската игра и да направи футбола най-популярния спорт сред жените и момичетата в Европа.

Ако вие самите имате личен интерес към футбола, или искате да запознаете дъщеря си с този спорт, или пък просто ви се ходи на супер яко спортно събитие, за да вкарате няколко гола – елате на 11 май, от 11 часа, в Ring Mall София. Ще има спортен хъс, ще има надпревара, ще има награди и разбира се, за пореден път ще видим защо тази игра е толкова велика.