Националният отбор на България попадна в група "А" заедно с отборите на Португалия, Дания и Испания на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години, което ще се проведе в Добрич, Каварна, Балчик и Албена от 5 до 17 май.

На стилна церемония в хотел "Фламинго Гранд" в КК "Албена" членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Емил Костадинов изтегли двете предварителни групи на шампионата, като в група "B" сили ще мерят Австрия, Германия, Англия и Холандия.
Българките стартират участието си с двубой срещу Португалия на 5 май, когато ще бъде и официалното откриване на първенството.

"Бих желал да изразя гордостта си от това, че за втори път сме домакин на подобен престижен форум. Развитието на женския футбол е сред приоритетите на нашата федерация и съм сигурен, че този турнир ще спомогне за популяризирането на спорта сред младите момичета. Благодаря за доверието, което УЕФА ни гласува, както и за изключителната подкрепа от страна на местната власт в лицето на Община Добрич, Община Каварна, Община Балчик и нашите домакини от Албена АД", заяви Емил Костадинов.

Членът на Комисията по женски футбол към УЕФА Лаура Макалистър пък изненада приятно присъстващите, като се обърна на български език към господин Костадинов и към водещата - Славена Вътова. Г-жа Макалистър похвали изключително високото ниво на провеждане на юношеските еврофинали до 17 години през 2015 година и изрази увереността си, че България отново ще се справи безупречно с поверената задача./БТА