Френският диджей Мартин Солвейг продължи с извиненията след скандала, който предизвика с въпроса си към първата носителка на Златната топка при дамите Ада Хегерберг.

Постижението на футболистката бе засенчено с призива на водещия Солвейг да демонстрира танца „туърк”. Цял ден след церемонията именно това е водещата тема, заради което диджеят реши да влезе в обяснителен режим.

Още в минутите след края на шоуто той публикува снимка с Хегерберг и написа, че тя е разбрала шегата му. Сега обаче Солвейг официално се извини на всички засегнати като изрази съжаление, че не е бил разбран правилно.

„Искам публично да се извиня за недоразумението, което се получи от вчерашния разговор между мен и Ада Хегерберг по време на церемонията Златна топка. Разбирам, че това беше проява на лош вкус и дълбоко съжалявам за грешката.”

„За да добавя контекст към случилото се, бях помолен да подготвя песен за всеки победител и да танцувам с всеки получател след получаването на техните награди.”

„Клипът, който циркулира в социалните медии не показва цялата ситуация. Моменти след като направих коментара си, ние танцувахме заедно на „Fly me to The Moon” на Франк Синатра. Коментарът за туъркването бе използван в контраст към песента, която ѝ бях подготвил, но това бе прието по друг начин и за съжаление предизвика обида.”

„Веднага се извиних на Ада, ако съм я обидил. Тя публично заяви, че е разбрала контекста, в който направих коментара.”

„Искам отново да се извиня на всички, които съм засегнал, искам фокусът, да бъде върнат отново върху това, че Ада Хегерберг се превърна в първата жена, която печели Златна топка.

Съотборничка се пошегува: Ада може да танцува туърк

 Анди Мъри: Това не е шега, това е сексизъм