Съотборничката на победителката в церемонията за Златната топка Ада Хегелберг – Люси Бронз – се опита да неглижира скандала, като се пошегува, че все пак тя може да танцува туърк.

Пред BBC Sport Люси Бронз определи случилото се на сцената като „просто шега“.

„Диджеят питаше всеки на сцената какъв е неговият танц, но тя може да танцува туърк. Тя излъга. Мисля, че беше повече шега, за да я накара да танцува“, опита да обясни съотборничката на Ада Хегерберг в Лион.

Диджеят Солвейг пускаше музика по време на церемонията и потанцува със самата Ада на песен на Франк Синатра. По време на представянето на нейната награда обаче, той я попита дали знае какво е туърк (провокативен танц, в който силно се разтърсват задните части), а норвежката отговори отрицателно. 

Хегерберг, която току-що бе говорила за надеждите си и с вдъхновяващи думи се опита да накара момичета да вярват в себе си, изглеждаше леко притеснена от въпроса.

След церемонията самата тя също се опита да омаловажи случилото се, като обяви, че е възприела случващото се на сцената в Париж като шега.

„Солвейг дойде след церемонията и беше наистина тъжен, че се е получило точно така. Наистина не мислех за това в този момент. Бях щастлива да потанцувам и да спечеля Златната топка, ако трябва да бъда честна“, сподели Ада Хегелберг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇫🇷-🇳🇴 tonight. Last match before it all begins! #EURO17 #fotballjentene 🏄‍♀️

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg) on