Джоузи Алтидор се разписа за отбора на САЩ в първия си старт от 20 месеца насам, за да осигури победата над Панама с 1:0 в последна среща от група D на КОНКАКАФ Голд къп. И двата отбора си бяха гарантирали участието на четвъртфиналите, но трябваше да определят и победителя в групата.

Нападателят се присъедини към лагера на тима преди турнира, тъкмо излекувал се от травма в бедрото. А в 66-ата минута на мача от два метра със задно воле прати топката в мрежата, след като му беше подадена от корнер, изпълнен от Мат Миасга.

За Алтидор това е 42-и гол в 113 мача. Само легендарните фигури на американския отбор Клинт Демпси и Лендън Донован имат повече от него - по 57 гола. Иначе в мача американците имаха така или иначе тотално превъзходство в ударите - 11:0 през цялата среща.

Следващият съперник за "янките" на турнира е намиращият се на 79-о място в ранглистата на ФИФА отбор на остров Кюрасао, а ако спечелят ще играят на полуфинала с победителя от мача Ямайка- Хаити.

В другата среща от групата Гвиана и Тринидад и Тобаго не се победиха 1:1. И за двата отбора това беше първа точка на турнира. Играещият в Лига 2 за отбора на Бери Нийл Дънс откри резултата за Гвиана в 54-атата минута, а Кевин Молино изравни за Тринидад десет минути преди края.

Програма за елиминациите:
29 юни в Хюстън: Хаити- Канада
29 юни в Хюстън: Мексико- Коста Рика
30 юни във Филаделфия: Ямайка- Панама
30 юни във Филаделфия: САЩ- Кюрасао