Отборът на Мексико победи с 3:2 Мартиника и го изхвърли от турнира КОНКАКАФ. Въпреки това, треньорът на "ацтеките" Херардо Мартино изобщо не беше доволен в края на мача. Мексико завърши с пълен актив в група А и очаква 2-ия от група В за следващата фаза.

В другия мач от групата Канада разгроми Куба със 7:0 и също продължава напред, след като зае втората позиция в класирането.

Мексиканците вкараха само три гола от 24 изстрела, които отправиха към вратаря на Мартиника, а също така в края на мача сериозно потрепериха, след като имаха преди това два гола преднина.

"Изобщо не съм доволен. Не трябва да допускаме да ни натискат, както в края на мача. Класата на Мексико задължава да доминираме през целия мач. Направихме много грешки, особено в защита", нервираше се Тата Мартино, който е известен като голям приятел на бащата на Лео Меси.

Уриел Антуна откри резултата още преди почивката с техничен удар с левия крак през краката на защитник на противника. Но в 56-ата минута Кевин Парсемен изравни за Мартиника с чудесно изпълнение на свободен удар.

Само три минути по-късно Раул Хименес отново изведе мексиканците напред, засичайки центриране на Родолфо Писаро. В 72-ата минута Фернандо Наваро покачи на 3:1. Но момчетата от Мартиника не се притесниха и върнаха едно попадение чрез Жорди Делем в 83-ата минута и до края търсеха трети гол. За който имаха няколко добри възможности, но липсата на точност им попречи.

Колкото до другия мач в групата, два хеттрика отбелязаха победата на Канада над тоталния аутсайдер Куба със 7:0. Играещият за белгийския Гент Джонатан Дейвид вкара в 3-ата, 71-ата и 77-ата минути, както и Лукас Кавалини през първото полувреме станаха техни автори. Давид Ойле, който се състезава за Кардиф Сити, също вкара в 50-ата минута.