Наставникът на младежкия национален отбор на Франция Тиери Анри потвърди, че Реал Мадрид отказва да пусне своите футболисти в състава за предстоящите олимпийски игри това лято в Париж. В Реал Мадрид в момента има трима французи - Ферлан Менди, Орелиан Чуамени и Едуардо Камавинга, но се очаква през лятото към тях да се присъедини и Килиан Мбапе.

“Винаги е било така и знаех, че ще е трудно. Напълно нормално е, особено за клубовете в чужбина. Олимпиадата е тук във Франция и местните клубове ще помогнат. Но за чуждестранните очаквах да не са ни в услуга. Но аз никога не съм се спирал на първото “не”. Ще видим какво може да се направи, но решението ще си остане на клубовете, защото това не са официални дати на ФИФА. Ще опитаме отново да говорим и да видим какво може да се направи. Трябва да изслушаме всички. Подготовката е трудна, защото няма нищо сигурно засега. Има доста имена, които бихме искали да имаме, но не е ясно кога ще имаме отговор. А ако играчът смени клуба?”, заяви Анри.

Бившият също така намекна, че подобни казуси ще се разразят и с други европейски отбори, тъй като футболът на олимпиадата не е част от официалния календар на ФИФА и по този начин тимовете не са задължени да се съобразяват с желанията на селекционерите.