Един от най-старите английски клубове Болтън, който е и сред основателите на Футболната лига преди повече от век, се беше надвесил със страшна сила над бездната, но беше спасен точно преди да пропадне в нея.

Уондърърс, които сега се подвизават в третия ешелон на английската футболна пирамида, бяха буквално на минути от отнемане на професионалния си лиценз. И тогава дойде спасителната вест, че клубът има нов собственик.

Това е холдингът Football Ventures (Whites) Limited, който се заема с издръжката и покриването на настоящите задължения на Болтън. Щастливата новина за феновете беше официално обявена от клубните администратори, които движеха сделката.

Ако тази сделка не се беше случила, клубът щеше да фалира и да загуби завинаги мястото си в английския футбол. Въпреки това, задачата пред новите собственици е доста тежка, защото клубът започна сезона с -12 точки и е пред изпадане, но поне и четвъртият ешелон в Англия е професионален. И все пак Уондърърс ще направят всичко по силите си да се спасят. 

"Това бе една от най-сложните администрации, в които съм участвал. Радвам се, че най-накрая стигнахме до задоволителен изход от ситуацията", каза администраторът Пол Апълтън, който управляваше клуба в последните тежки месеци.

В Болтън има и българска следа, след като за този тим в миналото игра Мартин Петров. Освен това Уондърърс бяха съперник на Локомотив Пловдив през 2005 г. на прага на влизане в групите на тогавашната Купа на УЕФА.