Ръководството на Болтън Уондърърс обяви, че предстоящият във вторник домакински мач с Донкастър Роувърс се отлага заради притеснения за здравето на младите играчи в клуба.

"Свинските крачета" са в администрация от май тази година и през уикенда успяха да използват само трима играчи от първия отбор при поражението с 0:5 от Транмиър. Всички останали футболисти в отбора бяха от академията на тима, а средната възраст на стартовия състав бе едва 19 години.

"Въпреки заплахата за последващи наказния, нищо не може да ни накара да рискуваме здравето на толкова млади играчи. В събота бяхме без толкова много футболисти от първия отбор, че представянето на останалите можем да определим само като геройско. С истинско съжаление и задълбочаващо се чувство на безсилие ние бяхме принудени да отложим утрешния мач с Донкастър. След консултация с медицинския щаб на клуба бе взето очевидното решение, че да се играе още един мач без адекватна почивка би било вредно както за здравето, така и за развитието на младите състезатели, което не може да бъде допуснато", заявиха от клуба, който започна сезона с -12 точки заради финансовите си проблеми.

След три кръга от началото на сезона в Лига 1 Болтън все още няма вкаран гол и има само една спечелена точка от равенството 0:0 с Ковънтри във втория кръг./БТА