Английската футболна лига даде на Болтън Уондърърс 14 дни, в които ръководството да докаже, че може да издържа клуба или да го продаде.

Управителят Пол Ейпълтън разкри, че няма средства, с които клубът да бъде спонсориран, ако консорциумът, който проявява интерес не се намеси.

Крайният срок за сделката между двете страни бе вчера до 17:00 часа английско време, но още преди обед в 11:05 часа футболната лига излезе със следното заявление:

„Въпреки продължителните разговори с ръководителите относно продажбата на Болтън Уондърърс, до продажба все още не се е стигнало.”

„Следователно, бордът на Английската футболна лига взе решението да отмени изключването на отбора, което бе наложено, съгласно политиката за неплатежоспособност, когато клубът влезе в администрация през май 2019 година. Съгласно устава на лигата, това ще даде 14 дни на Болтън Уондърърс (до 23:59 часа на 12 септември) да покрият всички изисквания на Лигата. В противен случай ще бъдат изключени от първенството”, завършва съобщението.