Синдикът на Болтън Уондъръс Пол Аплетън излезе с ново съобщение, касаещо бъдещето на английския клуб. Вчера той съобщи, че Болтън е пред прага на закриване и заличаване от футболната карта на Англия, след като преговорите за продажбата на контролния пакет акции са пропаднали в последния момент.

Въпреки това, разговорите между страните са продължили както през уикенда, така и вчера. Синдикът и кандидат-купувачите имат срок до 17,00 часа днес да финализират сделката, като в противен случай, ако това не се случи, Болтън ще загуби членството си в Английската футболна лига, а това на практика би означавало фалит.

Аплетън призова за компромиси от всички заинтересовани страни, за да не се стигне до най-лошия край за клуба, който има 145-годишна история.

Днес синдикът все пак обяви, че има някакво раздвижване в преговорите и не е изключено да се стигне до сделка преди изтичането на срока.

„След съобщението ми вчера съм радостен да споделя, че диалогът между страните, които ще решат съдбата на клуба, все още продължават. Аз и моят екип ще продължим да правим всичко възможно, за да улесним сделката и ще работим неуморно, за да финализираме всичко това за клуба, феновете, служителите и широката общественост. Бъдещето на Болтън Уондуърърс е все още под съмнение, но вярвам, че може да има положителен изход преди крайния срок днес в 17 часа, определен от Лигата”, се казва в съобщението на синдика.