Футболният клуб Зенит (Санкт Петербург) обяви предсрочното прекратяване на договора на италианския старши треньор Роберто Манчини.

Манчини прежалва 13 милиона, за да води Италия

"Контрактът е разтрогнат по взаимно съгласие без която и да е от двете страни да плаща компенсация. Договорът на Зенит с италианския треньор Роберто Манчини прекратява своето действие в понеделник, 14-и май", се казва в официалната страница на клуба от Санкт Петербург.

Днес Зенит ще приеме СКА-Хабаровск в среща от последния 30-и кръг на руската Висша лига, което ще бъде и последният мач на наставника начело на тима. 

Както е известно, самият Манчини вече е провел разговори с италианската федерация по футбол и се е съгласил да оглави "Скуадра адзура". По информация на местните медии, Манчини ще подпише договор с централата на страната на 15-и или 16-и май.

Манчини казал "да" на Скуадрата, връща позабравена звезда

Италия не се класира на световното първенство в Русия за първи път от 1958 година, след като в баражите най-после късметът им обърна гръб и отпаднаха в два мача с Швеция. След тези мачове беше отстранен Джанпиеро Вентура, а в момента временен треньор е Луиджи ди Биаджо./ БТА