Хърватия може и да спечели сребро на последното Световно първенство, но местните фенове няма да могат да се радват да гледат и шампиона на страната в групите на Шампионската лига. Хегемонът Динамо Загреб преклони глава точно на прага на тази фаза. 

"Модрите" не успяха да се справят с швейцарския първенец Йънг Бойс и след загуба с 1:2 на "Максимир" ще продължат участието си в груповата фаза, но на Лига Европа. В първия мач резултатът беше 1:1 и това направи отпадането на хърватите доста болезнено. 

Особено като се има предвид, че те бяха повели  още в 7-та минута чрез Изет Хайрович, който беше най-близо, за да довкара топката след далечен удар на Дани Олмо, който беше избит. До почивката тимът от Загреб изпусна да реши всичко с множество пропуски, най-големият от които беше на Мирослав Орсич в 33-та минута, който от изгодна позиция стреля над вратата. 

Така почивката дойде при резултат 1:0 за Динамо, който напълно устройваше домакините и те се виждаха вече в групите. Но в средата на втората част "модрите" капитулираха, при това само в рамките на две минути. 

Първо в 64-та минута Марин Леовац направи глупава дузпа, която беше реализирана от Гийом Оаро за 1:1. Само две минути след това бившият играч на ПСЖ оформи и пълния обрат, след като се разписа след корнер и направи 2:1 за швейцарците. 

До края на мача Изет Хайрович изпусна страхотна възможност да изравни след пряк свободен удар, а Роже Асале не беше точен за швейцарския тим и в крайна сметка до промяна на резултата не се стигна. Това устрои перфектно Йънг Бойс, който намери място в групите на Шампионската лига, а Динамо Загреб ще се теши в Лига Европа.