Унгарският шампион Видеотон не успя да завърши похода си към групите на Шампионската лига, който премина през елиминиране на родния първенец Лудогорец във втория кръг. "Маджарите" бяха много близо, но не успяха да прескочат последното препятствие преди тази фаза - гръцкия АЕК. 

Грандът от Атина беше спечелил като гост първия мач с 2:1 и очакваше доста по-лесна задача. Но на собствен терен се мъчи много, за да изкове нужния резултат 1:1. "Жълто-черните" завършиха мача с десетима на терена и изживяха кошмарни последни минути, но устискаха класирането в групите. 

Мачът в гръцката столица започна равностойно, като и двата тима имаха своите интересни възможности. В 30-та минута Данко Лазович беше близо до това да даде аванс на Видеотон, но ударът му от пряк свободен удар беше избит с мъка от вратаря. 

В ответната атака Андре Симоеш се озова на стрелкова позиция в полза на гърците, но и той беше спрян от страхотна намеса на вратаря на съперника. До почивката имаше още един страхотен шанс за АЕК, но Марко Ливая изпусна точно в 45-та минута. Така полувремето приключи при нулево равенство. 

Малко след подновяването на играта падна и първият гол в мача. Той беше за гърците, но дойде след много спорна дузпа. В 47-та минута реферът посочи бялата точка за нарушение на Атила Фиола, който съвсем леко дръпна за ръката играч на съперника, но за арбитъра беше достатъчно да даде най-тежкото наказание.

От 11-те метра Петрос Манталос не сбърка и щеше да скъса мрежата, хвърляйки в екстаз трибуните на Олимпийския стадион в Атина. Това попадение трябваше да се окаже достатъчно за класиране на "жълто-черните" и наистина беше така, но това не премина през много треперене. 

А то стана факт заради изравнителния гол на Видеотон в 57-та минута. Тогава вездесъщият Данко Лазович изведе по великолепен начин Лоик Него сам срещу вратаря, а той го прехвърли за 1:1 и върна с пълна сила интригата в двубоя. 

До края на мача унгарците съсипаха АЕК от положения. Лоик Него в 68-та минута беше изпуснат в наказателното поле, но стреля покрай вратата. Само три минути след това Стефан Шчепович пропиля още един невероятен шанс за гостите от наказателното поле. 

В 80-та минута Елдер Лопес беше изгонен доста пресилено от състава на домакините за нарушение пред наказателното поле. Но той нито беше последен в защитата, нито ситуацията вещаеше директна опасност за вратата на АЕК, така че това решение на арбитъра разбуни много духовете. 

От този пряк свободен удар Данко Лазович прати много опасно топката до десния ъгъл и ситуацията вещаеше гол, но вратарят Василиос Баркас се намеси и предотврати гола. 

Драмата можеше да е пълна в 9-та минута на продължението. Тогава Роланд Юхаш беше изпуснат в наказателното поле и стреля, но топката мина на сантиметри от горната греда и не се стигна до попадение и вкарване на мача в продължения. Така АЕК отново е в групите на Шампиоонската лига, а Видеотон не успя да дебютира там, въпреки силния си поход. 

След края на мача Марко Ливая от АЕК също получи червен картон.