Аякс си осигури класиране в групите на Шампионската лига, след като направи нулево реми при гостуването си на Динамо Киев. В първата среща между двата тима отборът на Ерик Тен Хаг победи с 3:1 на „Йохан Кройф Арена”, а украинският гранд не успя да направи големия обрат, за да се класира в ШЛ. За сметка на това Динамо ще продължи своето евроучастие в груповата фаза на Лига Европа.

Срещата бе силно лимитирана от голови положения, като по-големите възможности дойдоха пред вратата на киевския гранд.

15 снимки

Аякс получи право да изпълни дузпа в 14-ата минута, след като Томаш Кедзиора задържа в наказателното поле Матайс де Лихт, а главният съдия Дамир Скомино посочи бялата точка. Зад топката застана новото попълнение на холандския гранд Душан Тадич, но стреля в десния страничен стълб, макар вратарят Денис Бойко да се хвърли в отсрещния ъгъл.

Хаким Зиеш бе много близо да изведе Аякс напред в 55-ата минута, но ударът му от пряк свободен удар се спря в напречната греда на Бойко. Десет минути преди края на мача пък Клаас-Ян Хунтелаар бе много близо до попадение, но перфектна изява на вратаря на киевския гранд запази нулите на „Олимпийский”.