ФИФА ще стовари тежко наказание върху Манчестър Сити в близките дни. Според вестник "Сън", най-късно другата седмица Световната футболна централа ще забрани на "гражданите" да привличат нови играчи в рамките на два трансферни прозореца. 

Причината е, че след дълго разследване от там са установили нерегламентирани ходове при привличане на играчи под 18-годишна възраст. С подобна санкция вече беше наказан друг английски тим - Челси, който обаче обжалва. 

Това обаче не е всичко. ФИФА е започнала и второ, успоредно разследване срещу "гражданите". То е за нередности при финансирането на футболната академия "Right to Dream" в Гана, което може да донесе до ново, съвсем отделно наказание за отбора. 

Засега от Сити отказват всякакви коментари. Очаква се да го сторят при официализиране на санкциите. При всички положения английските шампиони ще обжалват с надеждата да отложат изпълнението на присъдата и да могат да купят набелязаните за лятото трансферни цели. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.