Отборите на Бразилия и САЩ ще спорят за златото в женския футболен турнир на Олимпийските игри в Париж. На полуфиналите южноамериканките победиха с 4:2 фаворита Испания, а тимът на САЩ надделя с 1:0 над Германия след продължения.  Мачът за третото място е в петък, а в събота на стадион „Парк де Пренс“ е финалът.
 
Бразилия стигна до сензационен успех срещу един от фаворитите на турнира Испания и то без голямата си звезда Марта, която изтърпяваше наказание.

Марта Бразилия

източник: Gulliver/GettyImages

Ирене Паредес си отбеляза куриозен автогол още в 6-ата минута, а в края на полувремето Габи Портильо покачи на 2:0 за „селесао“. След подновяването на играта Адриана направи резултата класически. Испанките намали в 85-ата минута след автогол на Дуда Сампайо. Добавеното време на срещата бе 15 минути, но още в първата от тях Керолин направи 4:1 а силите на испанките стигнаха за още един гол на Параюело, но това бе всичко – 4:2.

САЩ женски футбол Олимпиада

източник: Gulliver/GettyImages

САЩ и Германия завършиха 0:0 в редовното време, а в продълженията София Смит донесе успеха на американките с гол в 95-ата минута.