Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо направи това, което всички очакваха от него. Той внесе официална жалба срещу наказанието си, наложено му от ФА в средата на седмицата.

Футболната асоциация го лиши от правото да е на стадиона в един мач на тима си, както и го глоби с 50 хил. паунда. Това беше за коментарите му след мача със Саутхемптън. Вчера португалецът определи тази санкция като "пълен позор". 

"Трябва да съм честен със себе си и точно затова обжалвам, защото знам, че не съм направил или казал нищо лошо. Повече няма да говоря по тази тема, защото моментът, в който получих писмените обяснения за наказанието си и в който реших да обжалвам, приключи времето, в което да говоря допълнително", сподели Моу. 

Наказанието от ФА не е единственото главоболие за Специалния. Челси се представя много зле от началото на сезона и постът му се клати. Победата срещу Астън Вила през уикенда е задължителна и Моуриньо изглежда е наясно с това. 

"Всеки мач е на живот и смърт за нас и победата е повече от задължителна. Причините за това са една или друга. Но ние не можем да си позволим да бягаме от реалността, която представя класирането във Висшата лига", сподели Моуриньо.