Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри бъдещите си планове за кариерата. Той присъства на презентацията по повод на книга за първите 15 години от работата му на пейката и сподели, че очаква да работи поне още толкова. 

Тази година португалецът навърши 52 години и е на мнение, че ако се чувства здрав, без проблеми би работил още десетилетие и половина. Само че Специалния не се вижда като мениджър на Челси през цялото това време. 

"Трудно е да се прогнозира бъдещето, но в момента се чувствам така, че щом съм изкарал 15 години като треньор, ще изкарам и още 15. Но дали ще бъда през всичките тях в Челси? Не мисля, че е възможно."

"В модерния футбол няма как да остана за толкова дълго време на едно място. Естествено, че бих искал да приключа с футбола в Челси, но не мисля, че това е възможно. Надявам се след 15 години да си говорим отново за книга, посветена на мен и за постиженията ми", сподели Моуриньо. 

Той обаче прояви и лека самокритика за работата си и за това, какво би включвало евентуално продължение на въпросната книга. 

"Какво ли ще съдържа вторият том? Със сигурност ще има доста повече глави, отколкото настоящата книга. Първата от тях ще е сегашната, в която е кариерата ми сега. В нея ще пише, че съм допуснал четири загуби от осем мача в Премиършип."

"Ще пише, че съм допуснал две загуби у дома, което е повече за всичките ми 100 предишния двубоя в Англия. Но съм сигурен, че ще съдържа още много глави за купи и титли. Надявам се да спечеля още поне 10 титли до края на кариерата си", сподели Моуриньо.