Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс защити мениджъра си Луис ван Гаал, като хвърли вината за слабото представяне на тима през сезона върху самия себе си и съотборниците си, а не върху холандеца. 

"Червените дяволи" влязоха в серия от шест поредни мача без победа във всички турнири и постът на специалиста се разклати сериозно. В Англия дори твърдят, че съвсем скоро той ще бъде уволнен. 

"Мениджърът прави всичко по силите си и като вътрешен човек трябва да ви кажа, че се представя страхотно. В съблекалнята дори не си и помисляме да го поставяме под критика. Всички момчета искаме да се представяме по-добре точно заради него, както и заради феновете, разбира се."

"Не си мислете, че се крием по терена, напротив. Просто не ни се получава и трябва да си поемем отговорността за това. Мениджърът избира състава, но ние сме тези, които трябва да покажат всичко от себе си, за да вземат успеха", сподели Фил Джоунс. 

Въпреки призивите му обаче, още по Коледа "червените дяволи" може да се окажат с нов наставник, а на Острова всички смятат, че това ще бъде Жозе Моуриньо. Следващият мач със Стоук Сити може да се окаже решаващ за това.