Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал може дори да не дочака Коледа начело на отбора. Новината е на вестник "Дейли Мейл", който се позовава на източници от клуба, според които шефовете са тотално разочаровани от представянето до момента. 

По-рано се смяташе, че холандецът има поне два мача, в които да докаже, че трябва да запази работата си. Това са битката със Стоук Сити навръх Коледа и след това с Челси на 28 декември, което е и последният двубой за годината на "червените дяволи", но е все по-вероятно да не се чакат развръзките в тях. 

Но по всичко личи, че дните на бившия треньор на Байерн и Барселона са преброени, тъй като вестник "Сън" твърди, че вече има започнали преговори със заместника му. А той е уволненият преди по-малко от седмица от Челси Жозе Моуриньо. 

Португалецът вече обяви, че няма никакво намерение да си взима почивка, след като загуби работата си, а вече отхвърли и оферта от Рома, явно в очакване на предложение от "Олд Трафорд". Засега не се съобщават подробности около контакта със Специалния, но е ясно, че първата крачка вече е направена. 

Мнозина очакваха легендата на Юнайтед Райън Гигс да поеме отбора при евентуална раздяла с Ван Гаал. Такъв вариант все още не се изключва, но е вероятно уелсецът отново да получи работата само временно, ако стане някакво забавяне на разговорите с Жозе.