Ръководството на Виляреал обяви, че ще продаде нападателя Джузепе Роси през лятото, с което бързо привлече вниманието на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм.

Предполага се, че испанците ще поискат поне 12 млн. паунда за италианския национал, тъй като клубът се намира в тежко финансово състояние, а и самият играч изрази желанието си да премине в друг отбор.

Роси в момента се възстановява от контузия в коляното, която го държи извън терените от октомври насам, което значително ще понижи цената му освен ако играчът не успее да се възстанови за европейското първенство през юни.

Интер също е една от опциите пред играча, но интересът към бившият играч на Манчестър Юнайтед е по-голям на Острова.

През януари 2011 г. Тотнъм предложи на Виляреал 35 млн. паунда за офанзивния футболист, но „жълтата подводница“ отхвърли офертата. Настоящата ситуация обаче дава сериозно предимство на мениджъра на „шпорите“ Хари Реднап, като цената на Роси може да падне още повече, ако испанският клуб изпадне от Ла Лига в края на сезона. В момента Виляереал е на незавидното 17-о място, само на 4 точки над зоната на изпадащите с 10 кръга до края.

Самият Роси обаче предпочита да играе в Серия А след неуспешния си престой в Англия, където вкара само веднъж за Юнайтед, а в 11 мача за Нюкасъл, където игра под наем, не успя да се разпише. „Червените дяволи“ обаче имат предимство пред останалите, тъй като според клауза в договора на футболиста имат право първи да го купят, като сумата трябва да покрива първата оферта, приета от Виляреал.

Ливърпул пък се опитва да реши проблемите си при реализирането на попадения през този сезон, като основният им довод за привличането на Роси са 35-те гола, които той реализира във всички турнири през миналия сезон. Трансферът обаче зависи от бъдещето на Анди Керъл и Луис Суарес, за които се появиха информации, че може да напуснат „Анфийлд“ през лятото.