Отборът на Манчестър Юнайтед допусна пето поражение от началото на сезона във Висшата лига. „Червените дяволи“ отстъпиха с 0:1 като домакин на Нюкасъл в първи мач от 15-ия кръг на английския шампионат, а успехът е първи за „свраките“ на „Олд Трафорд“ от далечната 1972 година. От своя страна тимът на Юнайтед допуска второ поредно поражение на своя стадион. Това не се беше случвало от 2002 година. В миналия кръг шампионите паднаха от бившия тим на Мойс – Евертън.

Единственият гол в мача бе дело на френския национал Йоан Кабай, който засече подаване отдясно и с удар от около 12 метра порази вратата на домакините. Малко преди това, съотборникът му в тима на „петлите“ Патрис Евра удари греда за шампионите.

Попадението за Нюкасъл дойде в 61-ата минута, но в оставащия половин час до края домакините така и не успя да намерят верния път към гола. Хавиер Ернандес и Аднан Янузай имаха добри положения за изравнителен гол, но стражът на гостите бе безупречен.

Домакините от Манчестър Юнайтед имаха сериозни претенции за дузпа през втората част, когато бранител на Нюкасъл игра с ръка на голлинията след удар на Евра. Попадение на Робин Ван Перси пък бе отменено заради засада.

Преди изиграването на оставащите мачове от кръга, Манчестър Юнайтед вече изостава на 12 точки от лидера Арсенал. „Червените дяволи“ заемат деветото място, докато Нюкасъл вече е шести.