Треньорите на Тотнъм и Лацио – Андре Вилаш-Боаш и Владимир Петкович – се изказаха по сходен начин преди утрешния мач от Лига Европа помежду им. Наставниците обещаха, че играчите им ще търсят само и единствено победата на „Уайт Харт Лейн“.

„Ако играехме в Шампионската лига, футболистите щяха да излизат с по-голямо желание, щяха да полагат и повече усилия, за да бъдат в оптимална форма и да реагират по друг начин при възстановяването“, обясни Вилаш-Боаш. „Трябва обаче да създам навика да се играе и почива в този цикъл от мачове.“

„Това е много важен турнир, пълен с история и създаващ емоция, когато печелиш. Пазя медала си у дома в Португалия. Знаем, че Лацио е много талантлив и добре ръководен тим. За да се развиваш, трябва да играеш срещу различни типове отбори. Ние ги уважаваме, но със сигурност ще вземем топката и ще им се противопоставим“, каза португалецът.

Петкович също не скри намеренията си за срещата. „През последните години отношението в Италия към турнира се промени и той стана по-важен. За мен самия е важно да водя отбора на това ниво, защото така можем да вървим напред“, каза наставникът на „бианкоселестите“.

„Ротация на състава? Не мисля, че е необходимо в първите срещи, ще запазя отбора непроменен. Не искам да разруша нищо или пък да пращам негативни сигнали. Тотнъм е силен не само по крилата, но и в центъра, където разполага с доста силни във физическо отношение играчи. Опасни са при статични положения. Ще се отнесем със респект, но ще се опитаме да бъдем инициативни и да неутрализираме стила им, като наложим нашия собствен“, каза още Петкович.

„Колко далеч ще стигнем? Не обичам да гледам толкова напред в бъдещето. Тотнъм със сигурност ще се опита да спечели турнира, но засега ние искаме просто да спечелим срещу тях утре“, завърши босненецът.