Страничен съдия се превърна в истински герой, оказвайки решителна първа помощ на футболист, пострадал от сериозен удар в главата.

"Героят", който не се приема като такъв, е Жарир Мустафа, който реагира мигновено, след като нападателят на Трафърд Дани Фрост се блъска в бариера край терена. Според Мустафа самият той е направил "това, което всеки би направил". Мачът от аматьорските нива на английския футбол е прекратен след инцидента.

Фрост е закаран в местна болница за скенер на мозъка и различни изследвания, след които е получил разрешение да се завърне в дома си.

Бащата на Дани Гари заяви, че е "вечно благодарен" на Мустафа. Той и двата клуба благодариха и на физиотерапевта на Трафърд Джейк Норт, който "лежа на подгизналото игрище 50 минути, поддържайки главата на Дани."

"Думите не могат да опишат колко съм благодарен и разтърсен от вашите съобщения", написа пък самият Фрост.

Колуин Бей води с 2:0, когато Фрост, преследвайки топката след дълго подаване към вратата, не успява да контролира движението си заради мокрия терен.

Моментално се звъни на хеликоптер, но заради лошото време той не успява да кацне и така Мустафа, който е най-близо до инцидента, както и физиотерапевтът, държат Фрост в една позиция, докато линейката пристигне.

"Играчът не дишаше, докато стигнах до него и трябваше да отворя устата му, да извадя езика, за да може отново да диша. Поставих го във възстановителна позиция", споделя Мустафа.

"Бях на правилното място в правилното време, не смятам, че съм герой, играчът е герой, че се възстанови толкова бързо."