Следващите четири контроли на Астън Вила ще са решаващи за бъдещето на българската легенда Стилиян Петров в клуба. Според медиите на Острова, шефовете са решили да отложат решението си за договора на българския халф след края на подготовката. 

В момента бирмингамци са в същинската част на заниманията преди старта на кампанията и играят проверка след проверка. Стенли получава шансове за изява и се радва на страхотно одобрение от феновете и съотборниците си. 

Той продължава да изумява всички с волята и характера си. Борбеният му дух му позволи да се завърне на терена само четири години, след като беше диагностициран с остра форма на левкемия. Стилиян не просто пребори болестта, но и на 37 години е на крачка от повторния си официален дебют. 

Всичко зависи вече единствено от представянето му в следващите четири контроли. Те са на 20 юли с Бристол Роувърс, на 23 юли с Нант, на 26 юли с Кембридж Сити и на 30 юли с Мидълзбро. Сезонът в Чемпиъншип започва на 7 август, така че в началото на следващия месец ще е ясно какво става с договора му.