Медиите в Англия и Шотландия съсипаха Селтик заради срамната загуба от гибралтарските аматьори Линкълн Ред Импс, но една от легендите на "детелините" Стилиян Петров сподели, че е изживявал и по-лош момент с екипа на отбора. 

Става въпрос за отпадането на гранда от Глазгоу през 2005 г. в Шампионската лига от словашкия Артмедия Петржалка. Тогава те загубиха първата среща с 0:5 и въпреки че в реванша надделяха с 4:0, се простиха с надпреварата. 

"Колкото и да ми се иска да изтрия този спомен от съзнанието си, изживявал съм и по-голям срам в Словакия. Тогава бяхме шокирани, просто не виждахме как може да ни се случи нещо подобно."

"Спомням си, че като пътувахме към Шотландия, седях в самолета и си мислех дали това наистина се случи. Тогава ситуацията беше същата, както сега - смяна на мениджъра, а в такъв случай ти трябва време да се напаснеш към стила му."

"И все пак нямахме обяснение за тази загуба. Имахме страхотни играчи като Нийл Ленън, Крис Сътън, Алан Томпсън... В реванша се хвърлихме здраво, но имахме да изкачваме огромна планина и беше много трудно. И в крайна сметка не успяхме."

"Слушам, че много хора сега правят сравнения с тогава. Мога донякъде да ги разбера, защото никой никога не е очаквал Селтик да падне от такъв съперник. Но аз мисля, че сега отборът доста по-леко ще продължи напред."

"Трябва да се гледа в перспектива и според мен провал ще е ако отборът не се класира напред, а не просто въпросната загуба. Според мен, момчетата на Брендън Роджърс ще се справят подобаващо и ще продължат напред, което е най-важното", сподели Стенли в интервю за вестник "Сънди Пост".