Капитанът на английския национален отбор Уейн Рууни продължава да преследва рекордите с екипа на "трите лъва". Мачът със Сан Марино му помогна да се доближи към "брадясали" постижения на сър Боби Чарлтън и Питър Шилтън. 

Първото е за най-много голове за Англия, а второто - за най-много мачове. На "Уембли" в четвъртък вечер той се приближи с едно попадение и с един двубой към тях. И ако продължава в същия дух, съвсем скоро ще ги задмине. 

Рууни реализира 42-ия си гол за "трите лъва", за да направи резултата 2:0 срещу футболното джудже. С това се доближи само на седем от Чарлтън, чийто рекорд стои неподобрен от далечната 1970 г. насам. 

Нападателят на Манчестър Юнайтед навършва 29 години само след две седмици и все още има силни години пред себе си, така че като нищо може да задмине това велико постижение и да стане първият англичанин с поне 50 гола за родината си. 

Освен това, може да задмине и Питър Шилтън за най-много мачове. За 20-годишната си кариера за "трите лъва" легендарният вратар изигра невероятните 125 мача. Последният от тях беше през 1990 г. и от тогава той не може да бъде надминат. 

Такъв шанс имаха Стивън Джерард и Франк Лампард, които имаха съответно 114 и 106 мача за Англия. Те обаче обявиха оттеглянето си от състава след края на Световното първенство. Рууни вече има 98 и е единственият реален претендент за подобряването на това постижение. 

От действащите играчи, в момента с над 50 мача са само Джърмейн Дефоу (55), Глен Джонсън (54) и Джеймс Милнър (51). От тях обаче само последният попада в сметките на селекционера Рой Ходжсън напоследък.