На Уейн Рууни му предстои в близко бъдеще да подобри рекорд, който е свързан с националния отбор на Англия, а именно да се  изкачва в ранглистата на реализаторите. Това смята съотборникът му в "трите лъва" Джеймс Милнър, който пък е пред своя мач номер 50 с националната фланелка.

28-годишният Рууни, който след няколко дни става на 29 години, в момента е 4-и в подреждането при  голмайсторите за Англия с 41 гола в 97 мача, като на върха е  Боби Чарлтън с 49. Но Рууни може да премине поне Джими Грийвс, който е трети с 44.

Още повече, че съперникът е удобен - англичаните играят с абсолютния аутсайдер Сан Марино, а след това срещу непретенциозния отбор на Естония в понеделник. Грийвс, който е играл в периода 1959-1967, изостава от Гари  Линекер, който е на втора позиция с 48.

"Уейн има фантастична кариера и би било справедливо, ако той се изкачи в ранглистата на голмайсторите. Мисля, че бъдещето е  пред него и той може да постигне още доста рекорди", коментира  полузащитникът на Манчестър сити пред журналистите на базата  Сейнт Джорджс Парк.

"Не знам дали си го мисли, но аз смятам, че е напълно  реално. Често се заглеждам по такива статистики, защото старите  рекорди наистина носят романтика", обясни още Милнър.