Конкуренцията в Шампионската лига е много по-голяма през този сезон и Челси ще защити трудно трофея си от миналата година, заяви мениджърът на англичаните Роберто Ди Матео. Италианският специалист шокира света с класирането и победата на финала в Мюнхен, а сега всичко ще започне в Лондон и мач срещу италианския шампион Ювентус.

„В нашата група има три отбора, които са шампиони на своите страни - от Италия, от Украйна (Шахтьор Донецк) и от Дания (Нордселанд). Ще бъде трудно, защото през този сезон има и други силни отбори, които ще ни чакат във фазата на директна елиминация. През тази година конкуренцията е изключително висока и даже мисля, че е по-висока от миналогодишната“, каза Ди Матео на пресконференция преди първите мачове от група "Е".

На Челси не му беше никак лесно и през миналия сезон. Лондончаните преодоляха дефицит от два гола, за да отстранят Наполи, след което сломиха най-силния отбор в света Барселона, а на финала играха срещу Байерн Мюнхен на собствения му стадион „Алианц Арена“.

„В клуб като Челси винаги има натиск за победи, трофеи и още повече успехи. Всички бяха щастливи от това, че се прибрахме в Лондон с трофея, но мачът срещу Байерн Мюнхен остава в миналото и ние трябва да гледаме напред“, добави италианецът.