Клубовете от Висшата лига се очаква да гласуват за датите на този летен трансферен прозорец по време на конферентен разговор в четвъртък.

Прозорецът в Англия трябваше първоначално да отвори на 8 юни, преди домашният сезон да бъде прекъснат през март заради пандемията от коронавирус. Клубовете ще обсъдят дали да отворят прозореца до края на сезона, или ще удължат крайния срок до октомври, на последната среща на собствениците. Според правилата на ФИФА, асоциациите могат да имат до 16 седмици на два регистрационни прозореца. Първият регистрационен период, традиционно летният прозорец, не трябва да надвишава 12 седмици. Ако клубовете искат да използват максималния срок, те могат да се съгласят да отворят прозореца преди края на кампанията на 26 юли.

Друга алтернатива е клубовете да искат да затворят прозорец след 5 октомври, което е против препоръките на Международната футболна централа. ФА е в разговори с Висшата лига и ЕФЛ относно датите на следващия трансферен прозорец. След новите мерки в отговор на глобалната пандемия, ФИФА позволява трети регистрационен период „при много ограничени обстоятелства“, ако оригиналният прозорец на дадена асоциация е засегнат. Трансферният прозорец в Англия отвори за един ден на 1 юли, след като Футболната асоциация получи разрешение от ФИФА.

Клубовете от Висшата лига и ЕФЛ получиха възможността да регистрират предварителни споразумения, включително трансферите на Тимо Вернер и Хаким Зиеш в Челси. Прозорците в Германия и Дания също отвориха на 1 юли за 24 часа.