Отборът на Арсенал се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. Лондончани посрещнаха на своя „Емирейтс“ друг тим от елита – Съндърланд – и се наложи с 3:1.

Попаденията за успеха реализираха Джоел Кембъл, Аарън Рамзи и Оливие Жиру, като преди това преднина на „черните котки“ даде Джърмейн Ленс.

Тимът, воден от Арсен Венгер, е носител на трофея и продължава успешно неговата защита. Преди това, през сезон 2013/14, тимът отново спечели турнира.

Отборът на Арсенал започна по-активно срещата и наложи своето надмощие в началните минути. Въпреки това „черните котки“ успяха да поведат, макар и малко изненадващо. В 17-ата минута след грешка на Лоран Кошчелни, Джърмейн Ленс успя да му открадне топката и се възползва по най-добрия начин, за да изведе своя тим напред в резултата за 1:0.

Не мина много време обаче и Арсенал изравни. В 25-ата минута младият Джоел Кембъл успя да се разпише. Арсенал направи бърза атака през центъра на терена, топката стигна до дясното крило, където беше Тио Уолкът, той върна топката към Кембъл, а той засече точно за 1:1.

След почивката Арсенал отново пое инициативата. В 57-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн стреля към вратата на гостите, но топката се отби в гредата, Тио Уолкът се опита да направи успешна добавка, но не уцели очертанията на вратата.

Само 120 секунди по-късно и Съндърланд имаше шанс за гол, но Стивън Флетчър уцели гредата, след като засече топката с глава отблизо.

В 72-ата минута на срещата Аарън Рамзи даде преднина на Арсенал срещу Съндърланд за 2:1.

Ектор Бейерин, който асистира на Рамзи, подаде голов пас и на Оливие Жиру в 76-ата минута, за да може французинът да реализира за крайното 3:1.


Vbox7 вече има ново мобилно приложение, повече информация можете да намерите тук: http://blog.vbox7.com/?p=607