В първи мач от 8-ия кръг на Премиършип Брайтън победи с минималното 1:0 Уест Хем с попадение на Глен Мъри, което беше и №200 за сезона в първенството.

Още в 3-ата минута на мача Арнаутович опита да изненада вратаря на Брайтън, но Матю Райън прати топката в корнер, а след изпълнението нямаше опасност за вратата на домакините.

Отново Марко Арнаутович изтормози отбраната на "чайките", но защитниците се справиха с удара на нападателя на "чуковете" в 14-ата минута на двубоя. Уест Хем атакуваше опасно, но противно на логиката Брайтън откри резултата.

Това се случи в 25-ата минута, когато пас на Бирам Каял намери добре Глен Мъри, чиито удар не остави шансове на Фабиански, а това беше и попадение № 200 за сезона във Висшата лига. 

В следващите минути отново контролът на топката и мача беше за Уест Хем, но Нобъл и Обианг не намериха целта при добри ситуации. 

През втората част отново Уест Хем правеше всичко възможно да стигне до изравняването, но това не се получи. Глен Мъри имаше шансове да направи резултата 2:0 в 73-ата и 74-ата минута, несполучи обаче.

В последните минути отново беше интересно на терена. Попадение на Локадия от Брайтън беше отменено поради засада, а на два пъти Арнаутович пропусна да донесе точка за тима си. 

Брайтън съумя да спечели втората си победа от старта на сезона и вече има 8 точки и заема 12-ото място в първенството, а Уест Хем е на 15-ото със 7 точки.