Макар че сделката за смяна на собствеността в Нюкасъл пропадна, тимът успя да се подсили в значителна степен през летния трансферен прозорец. Пазарът затвори в понеделник вечер, а Брус очевидно е доволен от това, с което разполага.

Нюкасъл започна добре новата кампания, като отборът заема 9-о място във временното класиране със 7 точки след първите 4 мача. „Свраките“  достигнаха и до четвъртфиналите за Карабао Къп, така че феновете със сигурност могат да бъдат доволни от старта на сезона.

Според медиите на Острова през месец януари, когато отваря зимният трансферен прозорец, Брус ще получи още повече средства за закупуване на нови футболисти. Мениджърът постоянно коментира отличните си взаимоотношения със собственика Майк Ашли и очевидно двамата работят доста добре заедно.

Феновете все още ги няма по стадионите в Англия,но от Нюкасъл явно вече се подготвят за зимата, като е започнало набелязването на нови имена. Ашли е обещал на настоящия мениджър още повече финансова мощ, с която клубът да се чувства спокоен за оцеляването си в английския елит. Всички фенове на футбола силно се надяват, че повече няма да се  повтори сценарият от месец март, когато буквално имахме спиране на живота във всяка една област.

Спортните запалянковци също така желаят колкото е възможно по-бързо завръщане по стадиони и зали, а УЕФА определено прави постъпления в тази насока. Тепърва обаче ще разберем след мачовете на националните отбори в зависимост от пандемията, дали двубоите от Шампионска Лига и Лига Европа ще започнат с публика.

Припомняме, че в Англия феновете също бяха пред завръщане, даже  се направиха различни експерименти с присъствие на зрители най-вече в няколко приятелски срещи, но в последствие правителството затегна мерките и поне на този етап мачовете по английските терени ще продължат да се играят пред празни трибуни.