Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино даде ясно да се разбере, че няма да допусне прибързване с връщането на звездата Хари Кейн в игра. Аржентинският специалист заяви, че негово ще бъде решението кога английският национал отново ще стъпи на терена в официален мач.

25-годишният Кейн пропусна последните 7 срещи на своя тим заради травма в глезена, но отскоро поднови пълноценни занимания. Всичко това даде надежди на феновете, че ще видят голаджията в действие още тази събота срещу Бърнли на „Търф Моор”.

Ако това се случи, то ще трябва да се отчете, че възстановяването на футболиста е преминало неочаквано бързо. Първоначално се очакваше той да липсва за „шпорите” до средата на март. Почетино заяви твърдо, че неговата преценка относно най-удачния момент за завръщане няма да бъде повлияна от мнението на самия играч.

„Не ме интересува дали той иска да играе или не”, заяви 46-годишният Почетино. „Аз ще реша с моя треньорски щаб и клубния доктор, както и с помощта на отдела за спортни науки. При всеки футболист, който се завръща от контузия или болест, всичко опира до структурата. Тя определя дали е готов да играе или не.”

„Ако го бяхте питали преди 10 дни, той щеше да каже, че е готов. Последната дума обаче винаги е моята. Аз поемам риска с решението в името на отбора.”

Не за първи път Кейн показва склонност към експресно преодоляване на травми, затова и Почетино си позволи да го опише като „животно”. „Той не изпреварва графика, но Хари е животно – той иска да бъде готов колкото се може по-скоро. Хари направи всичко възможно, за да се възстанови. Травмата, която претърпя, е трудна за преодоляване, но в този случай има голяма вероятност, когато форсираш нещата, те да се получат. При някои травми просто не можеш да натискаш по този начин, защото трябва да си внимателен.”

„Когато контузията е сериозна, ситуацията е съвсем различна. Ние сме толкова щастливи, че през последните 10 дни беше фантастичен, тренираше отново, за да бъде на линия отново. Това ще окаже огромен ефект върху всичко”, заяви още Почетино.