Манчестър Сити съвсем очаквано отстрани Суонси Сити в третия кръг от турнира за Купата на Лигата в Англия. Макар че „гражданите“ излязоха с четирима от младоците си, за тях не беше проблем да се наложат с 2:1 на „Либърти Стейдиъм“. Мачът беше още важен и с това, че бе първи за капитана на Сити Венсан Компани след дългото му лечение на контузия.

Изненадващите титуляри в единадесеторката на Хосеп Гуардиола бяха Анхелиньо (19-годишен) и Алейш Гарсия (19-годишен) в халфовата линия, а в атака Лерой Сане (20-годишен) си взаимодействаше с Келечи Ихеаначо (19-годишен).

Още в 12-ата минута Алейш Гарсия можеше да открие след триходова комбинация между Ихеаначо и Пабло Сабалета. Аржентинецът го намери на чудесна позиция в наказателното поле, ала завършващият удар на Гарсия премина на метър и половина покрай левия стълб.

Суонси получи шанс да поведе в 15-ата минута, когато лоша комуникация между Компани и Уили Кабайеро. Борха Бастон получи шанс да обстрелва, като го стори неточно над гредата.

Тази ситуация даде временен импулс на Суонси, който изкара няколко силни минути, но после отново Сити продължи да диктува събитията. В 35-ата минута като по чудо топката не спря в мрежата зад Кристофер Нордфелд. Навас се измъкна много добре отдясно и пробва с ниско центриране да намери Ихеаначо във вратарското. Преди нападателят да може да играе с топката защитник на домакините я отклони опасно към вратата си, но пък Нордфелд внимаваше и отрази.

След почивката събитията много бързо дойдоха на мястото си. В 49-ата минута Сити организира страхотна контраатака отляво чрез Гаел Клиши, който пусна вляво от себе си за Анхелиньо. Последният му върна услугата, извеждайки го почти сам срещу вратаря. Клиши шутира по диагонала, а след рикошет топката прехвърли Нордфелд за 1:0.

В 68-ата минута Сити стигна и до втори гол, за който голяма вина носи и опитният защитник Жорди Амат. Притиснат от двама души, той загуби топката в наказателното си поле, а Навас веднага я сви към точката на дузпата. Алейш Гарсия реагира най-бързо и засече от движение, пронизвайки долния десен ъгъл – 2:0.

До края Суонси имаше инициативата, ала голът им падна твърде късно. Уейн Раутлидж и Моду Бароу направиха скоростно двойно подаване отдясно, а последният центрира като по конец за Гилфи Сигурдсон, който отблизо прониза Кабайеро.

Домакините нямаха време за повече и така напуснаха надпреварата за сметка на Сити.

Купа на Лигата, 3-и кръг, резултати от сряда:

Фулъм – Бристъл Сити 1:2

Нортхемптън – Манчестър Юнайтед 1:3

Куинс Парк Рейнджърс – Съндърланд 1:2

Саутхемптън – Кристъл Палас 2:0

Суонси Сити – Манчестър Сити 1:2

Уест Хем – Акрингтън 1:0

Стоук Сити - Хъл Сити 1:2

Тотнъм - Джилингам 5:0