Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини похвали непримирия дух на своите футболисти, които се пребориха за победата с 2:1 над Уотфорд навън в 20-ия кръг на Висшата лига.

„Гражданите“ имаха всички поводи да се сринат на „Викаридж Роуд“ след злощастния автогол на Алекс Коларов в 55-ата минута. Вместо да се случи тъкмо това, в заключителните епизоди на мача Яя Туре (82') и Серхио Агуеро (84') донесоха трите точки.

„Винаги съм повтарял, че този отбор притежава много кураж. Ние никога не се предаваме, във всеки един важен мач държим на своето“, отчете чилийският специалист.

„Спечелихме групата си в Шампионската лига по същия начин. Имахме доста голям малшанс да се озовем на губеща позиция срещу Уотфорд, защото корнерът не биваше да бъде отсъждан, а после си вкарахме и автогол. Хубавото е, че останахме хладнокръвни.“

Редовен ли беше щастливият за Уотфорд корнер?

„Продължихме да мислим, че обратът е възможен и той се случи. Мачът беше много добър, и двата тима се затрудниха доста. Аз лично съм много доволен от последните ни три мача, особено от нулевото реми срещу Лестър навън. Играхме добре срещу най-добрия отбор в първия полусезон. Срещу Арсенал също не стояхме зле и не заслужавахме да загубим. Връщаме се към нашата си форма, тъй като доста важни футболисти се завръщат от контузии. Щом те се възстановят на 100 процента, отборът ще играе все по-силно и по-силно“, допълни Пелегрини.